Vi har på opfordring valgt at udbyde det populære projekt om Helgi Daner igen. Denne gang med rollespilsafslutning i historiske omgivelser på Vikingeborgen Trelleborg. Det betyder også, at der kan bookes transport til og fra rollespilseventen via Kulturbussen.

Med udgangspunkt i Josefine Ottesens roman Helgi Daner
Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester har i samarbejde med Josefine Ottesen udarbej-det en forkortet udgave af den anmelderroste roman Helgi Daner, som eleverne læser under forløbet.

I bogen møder eleverne drengen Helgi, der vokser op på en gård, men viser sig at være søn
af Danerrigets drot, som hverken gør det godt som regent eller far. Helgi bliver givet til Frankerrigets konge som gidsel og gennem Helgis oplevelser føres læseren ud på et eventyrligt kultur- og religionsmøde.

Meddigtning og spil i undervisningen
Arbejdet med bogen er delt op i 8 dele, der kombinerer læsning og arbejde med udvalgte temaer relateret til fagene dansk, kristendomskundskab og historie. Der bruges en vifte af arbejdsformer i projektet, herunder meddigtning og rollespil. Efter arbejdet med romanen sættes der særligt fokus på kristendommens indførelse i Danmark.

Om rollespillet
Til projektet hører et rollespil, som eleverne skal gennemføre på Vikingeborgen Trelleborg.
Her møder de andre elever i en rollespilsevent ledet af rollespilsgruppen ”Eventyrridderne”. Deltagerantallet er 90-120 elever pr. afholdelse. Eleverne bliver inddelt i grupper og skal igennem seks poster med ridderprøver. Alle poster er bemandede, og hvert hold dyster altid mod et andet hold i postens aktivitet. Rollespillet afholdes i september og juni. Husk at skrive hvilken måned I deltager i rollespillet i når I tilmelder jer!

Generel Tilmelding + Rollespil

Felter med * er obligatoriske