KAMPEN OM DANNEBROG

Tidligere Projekter

Projektfakta

FAKTA
Klassetrin: 4.- 6. klasse
Fag: Kristendom, dansk, historie
Periode: August-september
Antal lektioner: 12 lektioner
Tilmelding: Via www.skks.dk
inden 18. august!

Materialet indeholder:
• Lærervejledning
• Elev logbog
• Projektets hjemmeside med
opgaver, link og ressourcer
• Intro foredrag om 1200-tallet
på skolen
• Rollespilsevent med
Eventyrridderne

I år har Dannebrog rund fødselsdag og fylder 800 år! Det fortælles, at det blev danernes flag, da det dalede ned fra himlen under et slag mod esterne i 1219. Vi har i samarbejde med Museum Vestsjælland og Eventyrridderne udviklet et nyt uv-materiale med rollespil til mellemtrinnet, hvor eleverne lærer om livet i Kalundborg og omegn i begyndelsen af 1200-tallet.

Vær med i den store ridderdyst i Middelalderbyen
Projektets rollespil afvikles over fire dage den 27. – 30. august i ugen op til Kalundborg Middelalderfestival.Eleverne skal her deltage i et stort rollespil i Middelalderhøjbyen ved Vor Frue Kirke, hvor de bliver budt velkommen af selveste Kong Valdemar. Kong Valdemar er med under hele spillet og sørger for, at alle bliver inddelt i familier og kommer godt i gang med ridderdysten. Og det er kongen selv, der kårer dagens vinder af dysten mellem de 12 fremmødte familier.

”Det koster en krig” at tage på korstog i 1200-tallet
Det er ikke projektets mål at fortælle om selve korstogene, men om klargøringen op til et togt mod
”hedningerne” ved Østersøen i år 1219. Det handler især om, hvor mange ressourcer det kostede
familier, der var blevet udpeget af Kongen til at stille med soldater til den forestående kamp. Gennem projektets materialer og aktiviteter får eleverne en alsidig forståelse for livet i Danmark i starten af 1200-tallet, samt en forståelse for kirkens og korstogenes betydning i Valdemarstiden.

Om rollespillet
I rollespillet skal de deltagende elever selv skabe deres egne roller og hold, og hvert hold skal igennem en rejse, som består af 6 opgaver. Ved hver opgave konkurrerer holdet imod et andet hold.
Ved hver opgave bruger holdet af deres vundne sølvmønter til at købe udrustning til deres ridderkandidat. Men alting koster og der er aldrig sølv nok til at købe det bedste af det bedste. Så ved hver post skal holdet blive enige om hvilke kompromisser, de vil begå mht. udstyr og udrustning.

Tilbud til deltagende klasser: Gratis foredrag om 1200-tallets Kalundborg på skolen!
Vi har i samarbejde med Kalundborg Museum udarbejdet et intro-oplæg på 45 min. om livet i 1200-talletsKalundborg, som vi i skoletjenesten kommer ud og præsenterer for klassen som en opstart på projektet.I bestiller oplægget via projektets tilmeldingsblanket på www.skks.dk, hvor I angiver dato og tidspunkt.Foredraget kan bookes i uge 33 og 34, dvs. de første uger af det nye skoleår!

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.