Klimamaskinen -Vær med i klimakampen!

Indskoling

Projektfakta

Klassetrin
1. – 3. klasse

Fag
Dansk, natur/teknik og kristendomskundskab

Periode
April – maj

Antal lektioner
8-10 lektioner

Eleverne lærer om træernes betydning for klimaet ved at læse historien om en dreng, som vil bygge en maskine, der kan hjælpe klimaet. Trods sine store anstrengelser eksploderer hans nye opfindelse, inden den er klar til brug. Men heldigvis kommer en skovalf ham til hjælp, og snart finder han ud af, at opfindelsen allerede er opfundet – det er et træ. Hæftet beskriver drivhuseffekten og viser, hvordan eleverne selv kan gøre noget for at redde klimaet ved at plante træer.

Eleverne planter ny skov i Nordskoven og Vollerup Skov

Det sker i samarbejde med Naturstyrelsen, Slagelse Kommune, Grøn Kirke og Landbrugs- og Gartnerskolen ZBC. Eleverne lærer først om træplantning og ser en instruktionsvideo, inden de selv møder op og deltager i træplantningen i det udvalgte område i Nordskoven.

Ask Ygdrasil og Livets Træ

I faget kristendomskundskab har klassen mulighed for at besøge den lokale kirke oglære om træernes betydning i udvalgte religiøse fortællinger fra kristendommen og Nordisk Mytologi. Hvad er forskellen på Livets Træ og Ask Ygdrasil? Og hvorfor måtte Adam og Eva ikke spise af et bestemt træ i Edens Have?

Projektmaterialer

  • Lærervejledning
  • Klassesæt med læsebogen Klimamaskinen
  • Træplantningsdag i Nordskoven
  • Kirkebesøg om Ask Ygdrasil og Livets Træ

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.