PLANT HÅB 2.0

Mellemtrin

Projektfakta

Klassetrin
4.-6. klasse

Fag
Natur/teknologi, kristendomskundskab

Lektioner
6-10 lektioner

Projektperiode
Marts-maj

Kom ind i klimakampen: Plant et træ!

I dette projekt sætter vi klimaet på skoleskemaet og inviterer eleverne til at være med til at gøre en forskel i klimakampen.

Først introduceres eleverne til klimakampen og træernes betydning for CO2 balancen. Det gøres til en begyndelse ved læsning af elevhæf- tet ”Træets kredsløb og klimaet”, hvor træernes betydning for klimaet forklares gennem tekst og billeder.

Hvornår skal træerne plantes, og hvilke træsorter skal helst plantes ved siden af hinanden? Hvad er
et ammetræ? Og hvilke træer gør størst gavn i klima- kampen? Disse og mange andre spørgsmål besvares i materialet, der danner optakt til, at eleverne selv er med til at plante træer i lokalområdet.

Eleverne planter ny skov i Nordskoven

Det sker i samarbejde med Naturstyrelsen, Slagelse Kommune, Grøn Kirke og Landbrugs- og Gartnersko- len ZBC. Eleverne ser først instruktionsvideoer om træplantning via materialets hjemmeside, inden de selv møder op og deltager i træplantningen i Nord- skoven ved Slagelse. Træplantningen foregår i april måned, og klassen får ved tilmelding til projektet mulighed for at vælge blandt flere datoer for plan- te-eventen.

I forbindelse med træplantningseventen møder eleverne en præst, der fortæller eleverne om Ask Ygdrasil, Livets Træ og andre vigtige træer i religionen og litteraturen.

Projektmaterialer

  • Lærervejledning med kopiark
  • Hjemmeside med instruktionsvideoer og supplerende materialer
  • Elevhæftet: Træets kredsløb og klimaet
  • Træplantningsevent i Nordskoven

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.