Bibi og æbletræet

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin
1.- 2. klasse

Fag
Tværfagligt: Kristendom, dansk, natur og teknik

Projektperiode
August 2016 – juni 2017

Anslået varighed
10 lektioner + film

Materialer

Adgang til materialet fås fra skoletjenesten, der udleverer password til lærere, der har tilmeldt sig.

MATERIALER (kræver password)

”Bibi og æbletræet” er et tværfagligt undervisningsmateriale til indskolingen, der tager udgangspunkt i æbletræets cyklus og derefter perspektiverer til relevante bibelske fortællinger.

Smådyr og træernes cyklus

Materialets struktur tager afsæt i de fire årstider med fokus på æbletræets cyklus. Eleverne lærer om bestøvning og nedbrydning og får et indblik i de små insekters store betydning.

Der fokuseres på danske smådyr som bi, edderkop, bladlus, mariehøne og regnorm og eleverne lærer at inddele dem i underkategorierne insekt, spindler og ledorm.

Arbejdet med smådyr tematiserer løbende bien og honningen – og dette leder frem til elevernes arbejde med bibelske fortællinger, herunder fortællingen om dommeren Samson fra det gamle testamente og fortællingen om Johannes Døberen fra det nye testamente

Materialet tilstræber desuden at udvide elevernes ordforråd og forståelseshorisont og eleverne får kendskab til titler som discipel, pave, dommer, profet og munk.

Materialet indeholder 6 kendte børnesange, der kan synges i klassen evt. med støtte i den med- følgende CD med akkompagnement og sang.

Det anbefales, at klassen ser filmen ”Bee Movie” til sidst i projektet. Filmen kan også deles op i ti afsnit og bruges i begyndelsen eller i slutningen af hver lektion.

Materialer og ressourcer

  • Lærervejledning
  • Højtlæsningstekster til læreren
  • Læse- og sangbog til elever
  • Opgavehæfte til elever
  • CD med musik til materialets sange
  • Filmen ”Bee Movie” (DVD)

Bibi & Æbletræet kan anvendes tværfagligt mellem fagene, og ud over kristendom indgår dansk og natur/teknik. Materialet kan også bruges som et undervisningsmateriale udelukkende for faget kristendom.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.