Guder og Gaver (SAGNLANDET LEJRE)

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin:
4.–6. klasse

Periode:
April – juni 2021

Lektioner:
10 – 12 lektioner

Fag:
Kristendomskundskab, historie, dansk

Ofringer i jernalder og vikingetid

Kan Sif og Gro forhindre, at lille Hilde bliver ofret til Nerthus? Kan Ulfs far give et offer, der både skaber ro i lands­byen og vender krigslykken? Og har munken Halfdan ret i, at Hvide Krist er mere kraftfuld end alle andre guder? I projektet sammenlignes offerets betydning i forskellige religioner til forskellige tider.

Læse- og opgavehæfte med tre historiske fortællinger

Eleverne skal i projektet arbejde med ofringer i jernalder og vikingetid samt med kristendommens udlægning af ofret som en gave fra guden til menneskene. I den forbindelse arbejder eleverne også kirkehistorisk med overgan­gen fra den nordiske religion til kristendom. På baggrund af tre fotoillustrerede historiske fortællinger, billedkilder af historiske fund og bibeltekster skal eleverne fordybe sig i offerbegrebet.

Tag klassen på en tidsrejse til Sagnlandet Lejre

Klasser kan som led i projektet komme på besøg i Sagnlandet Lejre, hvor eleverne på en tidsrejse gennem jernalder og vikingetid oplever datidens dagligdag og offerritualer. Eleverne møder også Halfdan munk, der forsøger at om­vende vikingerne til Hvide Krist. Projektet kan afvikles uden besøget i Sagnlandet.

[notification type=”notification_info” ]Materialet indeholder:
– Lærervejledning med undervisningsplan
– Læse- og opgavehæfte i klassesæt
– Hjemmeside
– Kirkebesøg
– Besøg i Sagnlandet Lejre (begrænset antal pladser!)[/notification]

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.