Havenisser på flugt!

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin
1. – 3. klasse

Fag
Dansk og kristendomskundskab

Periode
November – december

Tilmelding
15.11.21

Materialet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Kalenderbogen: Havenisserne flytter ind
  • Juleklip skabeloner
  • Video-julekalender
  • Besøg på skolen af tidligere flygtning

Et julekalenderprojekt

Vi gentager successen fra sidste år og tilbyder et julekalenderprojekt til indskolingen med udgangspunkt i Josefine Ottesens kalenderbog ”Havenisserne Flytter Ind”.

Om bogen
Bogen er en fortælling om at være flygtning, og man følger de tre havenisser Knort, Kærne og Persille, der mister deres hjem, da en storm kort før jul vælter det store æbletræ i haven. Det er koldt og deres vinterforråd er væk og nu står de i haven med deres bedstemor og håber, at de kan komme ind i det røde hus i den anden ende af haven. I 24 afsnit følger man nu havenissernes kamp for at finde et nyt hjem, og med humor og varme fortæller Josefine Ottesen en rigtig julehistorie der formidler temaet om at være flygtning i børnehøjde.

Klippe-ark med julekort og kravlenisser
Til materialet hører et sæt med 10 klippe-ark i karton til hver elev. Arkene indeholder skabeloner til julekort og julepynt med motiver fra kalenderbogen, tegnet af illustrator Birde Poulsen. Hvis kalenderbogen bruges som højtlæsningsbog, kan eleverne klippe skabelonerne ud af arkene imens
de hører fra bogen.

Hjemmeside med ekstra materialer
Til projektet er knyttet en hjemmeside www.skks.dk/havenisserne. På hjemmesiden kan alle materialets
trykte filer downloades, så lærerne kan trykke ekstra skabeloner eller plakater til klassen. Der er også en række forslag til opfølgende undervisning og aktiviteter, herunder booking af foredrag med unge flygtninge via Dansk Flygtningehjælp.

Udvidet undervisningsforløb med fundraising
I lærervejledningen er der et forslag til, hvordan klassen kan være med til at hjælpe flygtningebørn ved at lave en fundraising aktivitet i klassen til et lokalt projekt i samarbejde kommunen, Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp. På hjemmesiden er der forslag og ressourcer til at få denne aktivitet til at fungere som et klasseprojekt.

Få Besøg i klassen af en ung flygtning
Det er også muligt at få besøg af en ung flygtning fra lokalområdet, der fortæller eleverne sin historie om at flygte fra sit hjemland og skulle finde et nyt hjem i Danmark. Besøget varer 45 min. og er på dansk. De sidste 15 minutter er afsat til spørgsmål og dialog. Bestilling af besøg foregår via projektets hjemmeside, se ovenfor!

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.