Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester har i samarbejde med Josefine Ottesen udarbejdet en forkortet udgave af den anmelderroste roman Helgi Daner, som eleverne læser under forløbet.

Ny forkortet udgave af bogen
I bogen møder eleverne drengen Helgi, der vokser op på en gård, men viser sig at være søn af Danerrigets drot, som hverken gør det godt som regent eller far. Helgi bliver givet til Frankerrigets konge som gidsel og gennem Helgis oplevelser føres læseren ud på et eventyrligt kultur- og religionsmøde.

Meddigtning og spil i undervisningen
Arbejdet med bogen er delt op i 8 dele, der kombinerer læsning og arbejde med udvalgte temaer relateret til fagene dansk, kristendomskundskab og historie. Der bruges en vifte af arbejdsformer i projektet, herunder meddigtning og rollespil. Efter arbejdet med romanen sættes der særligt fokus på kristendommens indførelse i Danmark.

Om rollespillet
Projektet afsluttes med en stor rollespils event ledet af rollespilsgruppen ”Eventyrridderne”. Deltager antallet er 100 elever pr. forestilling. Eleverne bliver inddelt i grupper og skal igennem seks poster med ridderprøver. Alle poster er bemandet med rigtige skuespillere. Rollespillet afholdes både i Slagelse og i Kalundborg og afvikles to gange pr. dag. Dato og klokkeslæt sendes til læreren efter tilmelding.

Materialet indeholder
Lærervejledning
Klassesæt af den forkortede roman
Spillekort
Rollespils event
Kirkebesøg

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.