I HAVE A DREAM! – ET GOSPEL PROJEKT

Tidligere Projekter

Projektfakta

FAKTA
Klassetrin: 5.- 9. klasse
Fag: Kristendom, historie,
samfundsfag, engelsk
Periode: Oktober–november
Antal lektioner: 8-12 lektioner
Tilmelding: Via www.skks.dk

Materialet indeholder:
• Lærervejledning
• Noder og lydfiler med
akkompagnement til 5 udvalgte
gospelsange
• Tegneserien ”Martin Luther
King and The Montgomery
Story” (klassesæt)
• Teksthæfte med uddrag af
Martin Luther Kings bog:
”Stride Toward Freedom,
The Montgomery Story”
• Gospelworkshop med Heidi
Bisgaard og Jakob Gunnertoft

TAG MED KLASSEN TIL GOSPEL WORKSHOP!
I 2019 er det 90 år siden at Martin Luther King blev født. Vi har valgt at fejre hans fødselsdag med et gospel-projekt med efterfølgende gospelworkshop og koncert for de deltagende klasser. Somoptakt til gospel-delen i projektet introduceres eleverne til Martin Luther Kings første fredelige protest mod racediskriminationen i USA´s sydlige stater. Dengang blev de sorte  afroamerikanere behandlet som 2. klasses mennesker og nægtet adgang til de hvides skoler, toiletter, caféer og mødesteder. I 1964 fik han Nobels Fredspris.

Fra begyndelsen af udgjorde kirkelivet og gospelmusikken et centralt element i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, og i projektet arbejder eleverne med talen og gospelsangen som retorisk virkemiddel. Eleverne øver de fem udvalgte gospelsange og skriver deres egen personlige udgave af talen ”I have a dream”.

Som afslutning på projektet deltager eleverne i en rigtig gospelworkshop under ledelse af Heidi Bisgaard og Jakob Gunnertoft. I forlængelse af workshoppen afholdes en mini-gospelkoncert.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.