I Rosens Navn

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin:
7.–9. klasse

Periode:
September– juni

Lektioner:
6-10

Fag:
Kristendomskundskab, dansk, historie

– EN KRIMIGÅDE OM DEN RETTE GUDSFORSTÅELSE

I 1986 blev Umberto Ecos roman, Rosens navn (1980), filmatiseret som en middelalderkrimi. Eleverne skal ud fra filmen, finde tegn og spor, der belyser filmens pointer:

• MORDGÅDERNE
• KIRKENS MAGT I SAMFUNDET OG SPÆNDINGER I FORBINDELSE HERMED
• DEN RETTE GUDSOPFATTELSE
• FORHOLDET TIL DEN ANTIKKE, GRÆSKE LITTERATUR

En del af diskussionen i filmen handler om menneskers nærvær og om at være opmærksom på sine omgivelser. Derfor skal eleverne, som Sean Connerys figur, registrere de spor i filmen, som bidrager til løsningen af mordgåden.

I forlængelse heraf fortsætter undervisningen i detektivsporet med, at eleverne skal løse/tolke film- ens bagvedliggende gåde: Hvorfor lader Eco det kloster, hvori filmen udspiller sig, brænde ned? Denne del af undervisningen er inspireret af spilfænomenet ”escape-rooms” og eleverne skal vha. en hjemmeside og ”indespærring” give deres bud på et svar herpå. Gennem ”spillet” erhverver eleverne sig en god indsigt i middelalderens munkeordener og forskellige kristendomsopfattelser, og de får også viden om kristendommens relation til det omgivende samfund i middelalderen.

[notification type=”notification_info” ]Materialet indeholder
Undervisningsoplæg med lærervejledning og baggrundsstof.
Filmen ”Rosens Navn” (Blu-ray)
Hjemmeside med et krimispil[/notification]

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.