Kalundborg, korstog og kalkmalerier

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin:
4.–6. klasse

Periode:
Februar–marts

Lektioner:
6–8

Fag:
Billedkunst, kristendom, historie

Materialer
Adgang til materialet fås fra skoletjenesten, der udleverer password til lærere, der har tilmeldt sig.
MATERIALER (kræver password)

Kalundborg Korsriddertapet fortæller den spændende historie om Esbern Snare, bisp Absalon og kongerne Valdemar den Stores, Knud Valdemarsøns og Valdemar Sejrs korstog til egnen omkring Østersøen i 11- og 1200-tallet.

Besøg på Kalundborg Museum
I undervisningsforløbet lærer eleverne først om baggrunden for korstogene med fokus på Kalundborgs historiske rolle. Derefter arbejder eleverne kreativt med at genfortælle historier fra korstogstiden ud fra egne fortællebilleder. Inspiration til udarbejdelsen af egne fortællebilleder får eleverne fra et besøg på Kalundborg Museum, hvor korsriddertapetets 12 billeder gennemgås og forklares.

Eleverne fremstiller egne kalkmalerier
Tilbage på skolen får eleverne en kort introduktion til kalkmaling og skal nu fremstille fortællebilleder som kalkmalerier. Der males på gipsplader med farvepigmenter oprørt i æggehvider.

Fagligt udbytte
Det er et mål for forløbet, at eleverne får øjnene op for de danske kirkers kalkmalerier og den rigdom af fortællinger, der udspiller sig på danske kirkehvælv og vægge.

Udstilling og konkurrence
Elevernes værker udstilles på skolen og efterfølges af en konkurrence, hvor de 10 bedste udvælges af en bedømmelseskomité med repræsentanter for skoletjenesten og Kalundborg Museum. De udtagne malerier udstilles efterfølgende på museet.

[notification type=”notification_info” ]Materialet indeholder
Lærervejledning
Powerpoint
Klassesæt med 50 ”gipslærreder”
Pigment farver[/notification]

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.