Kongen og Munken

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin:
5.–9. klasse

Periode:
November–juni

Lektioner:
12

Fag:
Dansk, kristendom, historie, samfundsfag

Materialer
Adgang til materialet fås fra skoletjenesten, der udleverer password til lærere, der har tilmeldt sig.
MATERIALER (kræver password)

Kongen og munken er et undervisningsforløb om reformationen i Danmark, der tager udgangspunkt i en ny historisk fortælling om reformationens hovedpersoner, der er udarbejdet af SKKS i samarbejde med lektør Jørgen Jørgensen og tegneren Thierry Capezzone i anledning af reformationsjubilæet. Gennem tegneseriens tekst og billeder får eleverne indblik i de vigtigste begivenheder der førte op til reformationen i Danmark år 1536.

Christian og Hans—den politiske og den religiøse dimension
I fortællingen følger man de to hovedpersoner Christian II og Hans Tausen, der personificerer hvordan reformationens politiske og religiøse dimensioner er vævet uigenkaldeligt ind i hinanden. Fortællingens afsnit ledsages af opgaver med tilhørende historiske kilder, hvor eleverne skal vurdere fortællingens historicitet.

Livshistorier og fortællekunst
I anden del af forløbet arbejder eleverne med fortællekunst med udgangspunkt i storyteller Jens Peter Madsens bog ”Lige ud af hovedet—og uden bog”. Eleverne bruger det medfølgende materiale om ”livshistorier” som er udviklet til forløbet i samarbejde med Jens Peter Madsen. Eleverne lærer teknikker og øver sig i at fortælle hovedpersonernes livshistorie for hinanden.

Familiemedlemmers livshistorier
I materialets tredje del får eleverne til opgave at finde en livshistorie hos egne bedsteforældre eller andre voksne familiemedlemmer. Eleverne indsamler livshistorien som lydfil og bearbejder den inden den til sidst fortælles for klassen.

Elevernes egne livshistorier i tidskapsel 
Som afslutning på forløbet skal eleverne skrive deres egne livshistorier i fremtidsperspektiv. Der tages udgangspunkt i elevernes individuelle drømme og værdier. Historierne lægges i en tidskapsel. Det er op til den enkelte elev at udtænke og vælge livshistoriens format, tidskapslens art og placering.

[notification type=”notification_info” ]Materialet indeholder
Lærervejledning
Tegneserien Kongen og Munken i klassesæt
Hjemmeside med opgaver og supplerende materialer
Lærerkursus 31.10.2017[/notification]

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.