Lys og mørke

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin
4. – 6. klasse

Fag
Kristendomskundskab, dansk, musik

Periode
Januar – april

Antal lektioner
4-8 lektioner

Materialet indeholder:
Lærervejledning med undervisningsforløb, tekster og noder
Hjemmeside med indspilninger af projektets salmer og orgelmusik
Årets salmeplakat af Laurits Tuxen
Fællessang event i marts 2021 i hhv. Skt. Mikkels Kirke i Slagelse og Vor Frue Kirke i Kalundborg

Et møde med den danske salme 2021

Fællessang fik en renæssance i foråret, i ugerne hvor Danmark var lukket ned. I projektet ‘Lys og mørke”, inviterer vi igen eleverne til fællessang, både lokalt på jeres skole, men også i mødet med de andre tilmeldte klasser ved den afsluttende fællessang event.

Et møde med den danske salme 2021 sætter fokus på salmer om lys og mørke. Eleverne kommer til at arbejde med følgende salmer:

  • I østen stiger solen op
  • Se, nu stiger solen
  • Nu går solen sin vej
  • Tunge mørke natteskyer
  • Du som har tændt millioner af stjerner

Salmerne vil blive indspillet og er tilgængelige på projektets hjemmeside, så I kan øve salmesangen i klassen inden fællessang eventen. På projektets hjemmeside kan eleverne også lytte til orgelmusik, der er udvalgt i forhold til temaet.

Skagensmalernes lys og mørke

Som en del af projektet skal eleverne arbejde med temaet ”lys og mørke” med udgangspunkt i udvalgte værker af skagensmalere. Årets temaplakat er også designet med et motiv fra en skagensmaler. Motivet er malet af skagens-maleren Laurits Tuxen. Igen i år inviteres alle elever og deres lærere til en stor fællessang event i hhv. Vor Frue Kirke i Kalundborg og Skt. Mikkels Kirke i Slagelse. Her oplever eleverne det særlige fællesskab, det er at synge sammen i et kæmpe kor, ledsaget af det brusende orgel.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.