Korstoget mod venderne i 1169
Historien tager fart, da middelalder drengen Preben rejser med kong Valdemar og biskop Absalon, da de i år 1169 tager på korstog og erobrer vendernes hovedborg, Arkona. Arkona var Rügens fæstning og hovedhelligdom for guden Svantevit i form af en billedstøtte i overmenne – skelig størrelse med fire hoveder.

Venderne tvinges til at blive kristne
Valdemar og Absalon får Svantevits billedstøtte omhugget og slæbt ud af byen og ødelægger temp – let. Tempelskatten snupper kong Valdemar. Alle kristne fanger blev frigivet og alle vendere bliver døbt og gjort til kristne indbyggere under den danske konge.

Preben og Ingeborgs eventyr
Under alt dette møder Preben den vendiske pige Ingeborg. Hendes far er vendisk fyrste, og hun bliver taget med til Danmark som fange. I den følgende fortæl – ling har Ingeborg og Preben en række spændende og farlige oplevelser, som giver et bredt indtryk af hvordan livet var i 1100-tallets Danmark.

Guidet tur for klassen i Roskilde Domkirke
I det medfølgende elevhæfte er der opgaver og mindre uddrag af Saxos Danmarkshistorie. Fortællingen afslut – tes med et besøg i Roskilde Domkirke, med en guidet rundvisning.

Materialet indeholder:
• Lærervejledning
• Læsehæfte med myter og eventyr
• Opgavehæfte til print via hjemmeside
• Hjemmeside med lydfiler og tekster til materialets sange

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.