FLUGT

Udskoling

Projektfakta

Klassetrin
8.-10. klasse

Fag
Kristendomskundskab, samfundsfag og dansk

Antal lektioner
10-12

Projektperiode
Januar-maj

Den danske instruktør Jonas Koher Rasmussen, der er barnebarn af Halfdan Rasmussen, blev nomineret til hele tre Oscar-statuetter for din nye animationsfilm Flugt. Her fortæller han sin barndomsvens utrolige og barske historie om at flygte alene fra Afghanistan til Danmark. Projektet er tværfagligt, og hvor den særlige genre animeret dokumentarfilm analyseres danskfagligt, som en indledning til arbejdet med de etiske dilemmaer.

Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Alt kører. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Ingen kender nemlig hele sandheden om Amins fortid. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et endeligt opgør med den hemmelighed, han som barn fik ordre om aldrig at afsløre.

Undervisningsmaterialet sætter filmens tema om flugt i perspektiv i forhold til FN-konventionens bestemmelser om hvem, der er flygtning og kan få asyl. Konventionens tanker sammenlignes med Bibelens kærlighedsbud og næstekærlighed som grundsten i kristen kultur. Men hvem er min næste så? Hvad er et nærområde? Disse og mange andre etiske dilemmaer omkring flygtningenes veje og afveje tages op.

Filmen kan streames via CFU.

Projektmaterialer

• Lærervejledning

• Eksempler på prøveoplæg til FSA

• Oplæg på skolen ved præst, der har hjulpet afghanske flygtninge i DK

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.