Lydspor – lær om lyd og stemninger

Indskoling

Projektfakta

Målgruppe
1. – 3. klassetrin

Fag
Dansk, kristendomskundskab, billedkunst og musik

Projektperiode
September 2023 – juni 2024

Antal lektioner
8-12

 

I dette projekt lærer eleverne, hvilken rolle musikken kan spille, når den bruges til at udtrykke følelser og stemninger i en god historie. Som introduktion til projektet ser eleverne en animationsfilm, der fortæller, hvordan musikken kan være med til at give en dreng nyt mod på livet en dag, hvor han er trist.

I filmen er orgelet det instrument, der har hovedrollen, og klassen inviteres derfor til at booke et besøg i den lokale kirke, hvor eleverne møder en organist, der viser, hvordan orglet fungerer og har mange muligheder for at skabe forskellige stemninger.

Tilbage på skolen arbejder eleverne med at sætte lyd til fem små fortællinger fra Bibelen via projektets IT-platform. Til sidst kan forløbet afsluttes med 2-4 lektioner, hvor eleverne lærer om musik og stemninger i fortællingen “Felix og Monstrene”. Her møder eleverne forskellige monstre fra kristendom, nordisk mytologi og folketro. Til fortællingen hører små stykker musik, som eleverne lærer at sætte sammen med bogens indhold.

Et projekt hvor gode fortællinger kobles på faglig viden og skræddersyet musik.

lydpor

Projektmaterialer

  • Lærervejledning
  • IT-platform til lydsampling
  • Animationsfilmen ”Lydbølge”
  • Den kæmpestore oplæsningsbog ”Felix og Monstrene”
  • Møde med en organist og introduktion til orgelet

Hjemmeside

Læs mere på www.lydspor.net

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.