Den store tidsrejse

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin:
3.-4. klasse

Fag:

Kristendom, dansk, historie og billedkunst

Periode:
Marts – juni 2021

Antal lektioner:
8 – 10 lektioner

Tag eleverne med på en tidsrejse gennem kirkens historie!

Gennem en nyproduceret tegneserie med børnene Ida og Alfred oplever eleverne en dramatisk fortælling om kirkens historie og kristendommens udvikling i Danmark gennem 1000 år.

Eleverne får indblik i sammenhængen mellem kirkebygningens udseende og kristendommens udvikling. De møder vikingetidens trækirker, middelalderens romanske og gotiske landsbykirker, reformationstidens nye kirkeinventar, barokkens finurlige figurer og de moderne eksperimenterende kirkebygninger.

I forbindelse med projektet tilbydes eleverne et besøg i den lokale kirke, hvor de skal på skattejagt efter spor fra kristendommens historie.

Projektet afrundes med et kreativt forløb, hvor eleverne bygger flotte modelkirker fra forskellige tidsaldre. I forbindelse med det kreative produkt, har eleverne mulighed for at deltage i en konkurrence og vinde en tur til Roskilde Dom­kirke, hvor kongernes kirke udfoldes.

Materialet indeholder:

  • Lærervejledning med undervisningsplan
  • Klassesæt af tegneserien
  • Hjemmeside
  • Kirkebesøg

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.