Reformationen af Kalundborg Kloster i 1517
I året 1517 breder reformationen i nabolandene sig så småt til Danmark. Johanitterklosteret i Kalundborg rammes af en intern reformation, hvor strammerne indenfor ordenen kræver at klosteret føres tilbage til det oprindelige ideal om et liv i afsavn og fattigdom.

Kannikkens historie er den røde tråd
Undervisningsforløbet er bygget op om kannikken Melchior Jensen og hvordan han klarer de mange omvæltninger munkene kom ud for under reformationen.

Gråbrødre for en dag i Vor Frue Kirke
Efter en introduktion til gråbrødrene som klosterorden, tager klassen til Vor Frue Kirke i Kalundborg. Her bydes de velkommen af Melchior Jensen og lærer at synge latinske strofer, skrifte og bliver klædt ud som gråmunke inden turen går videre ud i byen.

Vandring og videnssamling i lokalområdet
Som optakt til turen modtager klassen et gammelt brev fra Melchior Jensen, der fortæller, at gråbrødrene gemte deres relikvier et sted i Kalundborg og omegn inden de blev tvunget til at opgive klosteret. Nu går jagten på gråbrødrenes relikvier, hvor eleverne arbejder sammen gruppevis om at finde oplysninger via et gammelt kort.

Et møde med Melchior Jensens kone i Raklev Kirke
På turen besøger de Kalundborg Museum, hvor de præsenteres for gråbrødrenes helbredende planter. Fra museet peger sporene mod Raklev Kirke. Her møder de Melchior Jensens hustru, der fortæller, hvad der skete efter, at gråbrødrene blev fordrevet fra klosteret, og Melchior valgte at skifte tro og gifte sig med hende. Til sidst giver hun eleverne den sidste oplysning, som eleverne mangler for at finde relikvierne.

Materialet indeholder
Lærervejledning
Elevhæfte
Kort over Kalundborg til skattejagt
Klassesæt med gråbrødre dragter
Kirkebesøg med bustransport

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.