Engelbert H og den sidste chance – Kan duften af røræg og bacon redde verden?

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin: 3.- 5. klasse
Periode: september – maj
Antal lektioner: 6-10
Fag: Dansk, billedkunst og kristendomskundskab
Materialet indeholder: Lærervejledning, klassesæt af billedromanen ”Engelbert H og den sidste chance”.

Noget tyder på det, når man læser Kim Fupz Aakesons billedroman om englen Engelbert H, der bliver sendt til jorden for at frelse den på syv dage. Gud bryder sig nemlig ikke om det, som han dagligt ser i nyhederne.

Der er for meget krig, elendighed, ufred og forurening. Og det skal stoppe. Lige nu! Ellers må jorden ødelægges og en ny bygges op af rare bibliotekarer og kattekillinger.

Eleverne arbejder med intertekstualitet

I dette tværfaglige undervisningsforløb skal ele- verne i første del læse bogen og arbejde danskfagligt med fortællingen om englen Engelbert H. Der medfølger opgaveark til hvert af bogens kapitler.

Fortællingen er imidlertid bygget op omkring fire fortællinger fra Det Gamle Testamente, som udgør billedromanens intertekstuelle reference. Det drejer sig om beretningerne om skabelsen, syndfloden, ødelæggelsen af byerne Sodoma og Gomorra samt historien om dommedagsprofeten Jonas, der skal advare Nineves indbyggere.

Book et plakat-Lab med natur- og genbrugsmaterialer

I forløbets anden del arbejder eleverne med de fire bibelske fortællinger, hvor de blandt andet skal sammenligne Kim Fupz Aakesons versioner af fortællingerne med de oprindelige versioner fra Det Gamle Testamente.

Forløbet afsluttes med et kreativt produkt, hvor eleverne skal lave en A3-plakat med et scenarie fra bogen. I kan booke et plakat-lab med værktøj og genbrugsmaterialer i klassesæt, når I tilmelder jer på www.skks.dk.

Kort beskrivelse af projektets indhold fordelt på fag:

Dansk: Eleverne læser bogen og de fire bibelske fortællinger og arbejder danskfagligt med billedromanens intertekstuelle opbygning.

Billedkunst: Eleverne laver kreative produkter i form af A3-plakater, hvor de skaber et udtryk, der rummer en af bogens scenarier. Eleverne lærer at bruge natur- og genbrugsmaterialer i den kreative proces med plakaten.

Kristendomskundskab: Eleverne introduceres til billedromanens referencefortællinger fra Det Gamle Testamente og lærer om forskellen på Det Gamle og Det Nye Testamente.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.