Grantræet – et eventyrligt juleprojekt

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin
4. – 6. klasse

Fag
Dansk, natur/teknik, billedkunst og Kristendomskundskab

Periode
November og december

Antal lektioner
10 lektioner

Materialet indeholder:

  • Højtlæsningsbog med H.C. Andersens juleeventyr
  • Gratis juletræ til klassen med LED lyskæde og juletræsfod!
  • Lærervejledning
  • H.C. Andersen juleklipskabeloner
  • Fotokonkurrence: VIND en klassetur til H.C. Andersens Odense

Skab julehygge i klassen med juleklip og eventyr af H.C. Andersen

I første del af projektet lærer eleverne om H.C. Andersens liv og kreativitet gennem juleklip og højtlæsning. Det medfølgende juletræ samler klassen om opgaven med at pynte og skaber julestemning i klassen på H.C. Andersens vis.

Der er i den første del af projektet lagt vægt på de praktiske og kreative læringsaktiviteter, når eleverne prøver kræfter med de medfølgende H.C. Andersen papirklippeark. Klippearkene er designet af Melike Fürstenberg med inspiration fra H.C. Andersens egne papirklip. Mens eleverne klipper kan læreren benytte bogen med de 7 jule-eventyr til højtlæsning.

Eventyrværksted

I den anden del af forløbet skal eleverne selv digte et jule-eventyr på H.C. Andersens vis. Via oplægget om eventyrdigtning i lærervejledningen guider læreren eleverne til at slippe kreativiteten løs. I denne del af projektet inviteres eleverne også til at genfortælle oplevelser af året, der gik, som et eventyr. På denne måde lærer
eleverne at bruge eventyrgenren til at sætte ord på egne livsoplevelser.

Det andet hovedmål i projektet er elevernes arbejde med at se og fortælle dele af deres egen livshistorie som kapitler i et eventyr. Her er der fokus på året der gik, og hvordan dette år blev helt anderledes end forventet da pandemien
pludselig dukkede op. Elevernes arbejde med at genfortælle udvalgte dele af året der gik, suppleres med opgaven om at se og digte eventyrlige afslutninger i årets sidste måned.

Som afslutning på projektet inviteres klassen til at bruge deres kreative produkter til at give en personlig julehilsen til deres bedsteforældre eller andre, der har særlig brug for en opmuntring i julemåneden.

H.C. Andersen JULE – konkurrence!

Vind en aktvitets- og undervisningsdag for hele klassen i H.C. Andersens Odense!

I første del af projektet skal klassens elever samarbejde om at pynte deres juletræ på en kreativ og eventyrlig måde. Når træet er færdig tager i et par fotos af træet og sender til os på infof@skks.dk med navnet på jeres klasse og skole. Så deltager I i konkurrencen om en aktivitet- og læringsdagsdag i Odense med formidlere fra H.C. Andersencenteret. Først besøger klassen H.C. Andersens barndomshjem og lærer om datidens børneliv inden de fortsætter til Den Fynske Landsby, hvor de bl.a. skal gå i latinskole, skrive med blæk og pen m.m. Fristen for deltagelse i konkurrencen er fredag den 10. december. De tre vindere får direkte besked via lærerens kontaktinfo.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.