Harry Potter

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin:
1.-3. klasse.

Fag:
Kristendomskundskab, dansk og engelsk.

Periode:
Januar – juni

Antal lektioner:
4-10 lektioner

– en dag på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandskab

Tag klassen med på Hogwarts!

I den første del af projektet læser læreren højt for eleverne af udvalgte dele af Harry Potter bøgerne. På denne måde får alle elever en fælles forståelse for Harry Potter universet og kender persongalleriet og de vigtigste temaer i plottet. De enkelte tekstuddrag er udvalgt således, at fortællingens endelige plot ikke afsløres. Til denne del af projektet hører kopiark med de vigtigste personer og rum på Hogwarts, som eleverne kan farvelægge mens læreren læser højt.

De fire kollegier

Den anden del af projektet foregår i den lokale kirke, hvor eleverne bydes velkommen af nøglebæreren Rubeus Hagrid og bliver ført ind i storsalen. Her må eleverne vente på, at de på skift bliver fordelt på de 4 kollegier af Fordelingshatten – den talende hat, som kan læse dine tanker og evner, når den sidder på dit hoved.

Dumbledore styrer afslutningsfesten

Når alle er blevet fordelt, har fået deres tryllestav og har klædt sig i sit kollegiums skoleuniform, så begynder den 1. skoledag. Eleverne skal nu løse opgaver og klare udfordringer ved rollespillets 6 poster. For hver post optjener holdet point og kan købe nyttige og magiske ting, der bruges i den afsluttende troldmandsduel. Dagen afsluttes med en afgangsfest, hvor eleverne spiser madpakker, og Dumbledore holder tale. Til sidst tæller Dumbledore pointene sammen og er dommer i den afsluttende troldmandsduel med repræsentanter for de 4 kollegier.

[notification type=”notification_info” ]Materialet Indeholder:

Lærervejledning med kopiark

Klassesæt med tryllestave og skoleuniformer

Rollespilsevent på Hogwarts (i den lokale kirke)

Hent materialer her[/notification]

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.