HELGI DANER – MED ROLLESPIL PÅ TRELLEBORG

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin
 4.- 6. klasse

Fag
Kristendom, dansk, historie

Periode
September – november

Antal lektioner
12 lektioner

Materialet indeholder:
• Lærervejledning.
• Klassesæt af den forkortede roman
• Spillekort til brug i klasseværelset
• Projektets hjemmeside med opgaver, link og ressourcer
• Rollespilsevent på Trelleborg Vikingeborg

Vi har på opfordring valgt at udbyde det populære projekt om Helgi Daner igen, da vi måtte aflyse det i foråret pga. Covid-19 situationen. Vi er glade for at kunne afholde projektets rollespilsafslutning i historiske omgivelser på Vikingeborgen Trelleborg. Det betyder også at der kan bookes transport til og fra rollespilseventen via Kulturbussen.

Med udgangspunkt i Josefine Ottesens roman Helgi Daner

Eleverne læser den forkortede udgave af den anmelderroste roman Helgi Daner og arbejder løbende med de tilhørende opgaver. I bogen møder eleverne drengen Helgi, der vokser op på en gård, men viser sig at være søn
af Danerrigets drot, som hverken gør det godt som regent eller far. Helgi bliver givet til Frankerrigets konge som gidsel og gennem Helgis oplevelser føres læseren ud på et eventyrligt kultur- og religionsmøde.

Meddigtning og spil i undervisningen

Arbejdet med bogen er delt op i 8 dele, der kombinerer læsning og arbejde med udvalgte temaer relateret til fagene dansk, kristendomskundskab og historie. Der bruges en vifte af arbejdsformer i projektet, herunder meddigtning og rollespil. Efter arbejdet med romanen sættes der særligt fokus på kristendommens indførelse i Danmark.

Om rollespillet

Til projektet hører et rollespil som eleverne skal gennemføre på Vikingeborgen Trelleborg. Her møder de andre elever i en stor rollespilsevent. Deltagerantallet er 90-120 elever pr. afholdelse. Eleverne bliver inddelt i grupper og skal dyste mod hinanden ved seks poster med ridderprøver. Alle poster er bemandede og hvert hold dyster altid
mod et andet hold i postens aktivitet. Rollespillet afholdes i september. For valg af dato for rollespil, se projektets tilmeldingsblanket herunder.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.