Projektfakta

Klassetrin
4. – 6. klasse

Fag
Natur/teknologi, kristendomskundskab

Periode
September – november og marts – maj

Antal lektioner
6-10 lektioner

Materialet indeholder:

  • Lærervejledning med kopiark
  • Hjemmeside med instruktionsvideoer og supplerende materialer
  • Elevhæftet: Livets træ
  • Træplantningsevent i Nordskoven (Slagelse) og Vollerup Skov (Kalundborg)

Kom ind i klimakampen: Plant et træ!

I dette projekt sætter vi klimaet på skoleskemaet og inviterer eleverne til at være med til at gøre en forskel i klimakampen. Først introduceres eleverne til klimakampen og træernes betydning for CO2 balancen. Det gøres ved læsning af elevhæftet ”Livet træ”, hvor træernes betydning for klimaet forklares gennem tekst og billeder.

FN´s verdensmål og skovenes betydning

Der perspektiveres til FN´s verdensmål og eleverne lærer om den danske klimalov og om hvordan, man kan være med til at indfri klimamål ved at plante ny skov i Danmark. Hvornår skal træerne plantes, og hvilke træsorter skal helst plantes ved siden af hinanden? Hvad er et ammetræ? Og hvilke træer gør størst gavn i klimakampen? Disse og mange andre spørgsmål besvares i materialet, der danner optakt til, at eleverne selv er med til at plante træer i lokalområdet.

Eleverne planter ny skov i Nordskoven og Vollerup Skov

Det sker i samarbejde med Naturstyrelsen, Slagelse og Kalundborg Kommune, Grøn Kirke og Landbrugs- og Gartnerskolen ZBC. Eleverne ser først instruktionsvideoer om træplantning via materialets hjemmeside, inden de selv møder op og deltager i træplantningen i de to udvalgte områder i Nordskoven ved Slagelse og Vollerup Skov nord for Kalundborg. Træplantningen foregår i november og april måned, og klassen får ved tilmelding til projektet mulighed for at vælge blandt flere datoer for plante-eventen.

I forbindelse med træplantningseventen møder eleverne ”en grøn præst”, der fortæller eleverne om Ask Ygdrasil, Livets Træ og andre vigtige træer i religionen og litteraturen.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.