Sværdets kraft

Tidligere Projekter

Projektfakta

Klassetrin
5. -7. klasse

Fag
Kristendomskundskab/religion, dansk og historie.

Periode
Marts – juni 2021

Antal lektioner
10 lektioner samt 8 lektioner til værklæsning

Materialet indeholder:

  • Et undervisningsoplæg med undervisningsforløb og baggrundsstof
  • Klassesæt af Jan Kjærs roman “Sværdets kraft”
  • Et klassesæt af elevhæftet
  • Elektronisk lærerkursus
  • Adgang til projektets hjemmeside med bl.a. lydfiler af bogen
  • Invitation til rollespilsevent på Vestborgen i Kalundborg
  • Mulighed for oplæg på skolen af korsridderen Eskild

Tro, håb og kærlighed i korsriddertiden

Tag klassen på en eventyrlig tidsrejse til 1100-tallet og lær om korsriddertiden! I haven ved Pater Noster kirken på Oliebjerget udenfor Jerusalem står der en skulptur af to mænd. Ifølge teksten på latin og dansk, er de to mænd et par danske brødre, der ligger begravet her. Brødrene hed Svend og Eskild. Svend var biskop over Viborg og Eskild var kriger. De var draget på pilgrimsfærd til Jerusalem, men vendte ikke tilbage i live. Men hvem var de? Hvad bragte dem til Jerusalem? Og hvad gjorde de siden de har fortjent at få en gravplads i kirkens gårdhave?

Med ny graphic novel af Jan Kjær

Svaret på dette får eleverne i arbejdet med udviklingsromanen Sværdets Kraft, som Jan Kjær har skrevet til projektet. Projektet indeholder værklæsning af den nye roman, forslag til tekstanalyse, arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik. Desuden lægges der op til et arbejde med symboler som kors og vand på baggrund af bibelske tekster og kristne ritualer.

Få besøg af korsridderen Eskild og deltag i rollespilsevent på Vestborgen

Hvis I er to eller flere tilmeldte klasser kan I bestille et intro-besøg af Eskild, der ankommer udklædt som korsridder til skolen og giver et spændende oplæg om middelalderens korstog til Jerusalem. Oplægget varer 45 min. Rollespilsevent på Vestborgen Med til projektet hører en rollespilsevent på Vestborgen, som afholdes i samarbejde med Kalundborg Museum. Her deltager eleverne i forskellige læringsaktiviteter relateret til korstogenes betydning og kæmper om at nå frem i tide til kampen om Jerusalem. Der kan bestilles kulturbus til rollespilseventen.

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.