Projektet er lavet i samarbejde med Trelleborg Museum og inviterer eleverne på en tidsrejse ca. 1000 år tilbage i tiden. Via projektets hjemmeside gives der forslag til uv-forløb og opgaver om vikingernes liv med udgangspunkt i elevhæftets fortælling om vikingehøvdingens børn.

Vikingernes guder og mødet med Hvide Krist
Via elevhæftets fortælling om livet som høvdingebørn i Trelleborg får eleverne et alsidigt indblik i vikingernes hverdagsliv. Efterfølgende introduceres eleverne til vikingernes tro og religion med særlig vægt på gudernes betydning for vikingernes sejr i kamp og mødet med den nye gud
”Hvide Krist”.

Tag klassen med til rollespilsdag på Trelleborg
Den tredje og sidste fase af projektet foregår i Trelleborg, hvor eleverne deltager i rollespillet
”Kampen om Trelleborg”. I rollespillet inddeles eleverne i grupper, der dyster mod hinanden
i forskellige vikinge aktiviteter. Der er brug for alle gruppens ressourcer i form af kreativitet, mod, visdom, hurtighed og samarbejde når gruppen skal samle point ved spillets aktivitetposter.

Kulturbussen kører til og fra Trelleborg
Selve rollespillet afvikles i Trelleborg i samarbejde med Eventyrridderne og varer fra kl. 9-13. Tilmeldte klasser kan bestille kulturbussen til kørsel af klassens elever til og fra Trelleborg. Tilmeldte lærere får adgang til projektets hjemmeside, der indeholder alle projektets materialer og opgaver.

Generel Tilmelding + Rollespil

Felter med * er obligatoriske