NYT KLIMAPROJEKT: SPIS jer til et BEDRE klima!

Mellemtrin, Udskoling

Projektfakta

Klassetrin
4. – 8. klasse

Fag
Madkundskab, naturfag, kristendomskundskab

Periode
September – juni

GRATIS mad(spilds)kasse med madvarer og opskrifter til klassens egen madspildsmiddag!

Fra klima-angst til klimaHÅB og -HANDLING!

Efter sommerens bombardement af nyheder om voldsomt vejr i form af hedebølger, brande, kæmpehagl og oversvømmelser, har vi valgt at lave et nyt praksisorienteret uv-projekt om klima og madspild. Her har eleverne mulighed for at få talt om sommerens klimabekymringer og få gjort noget ved klimaet på en sjov og lærerig måde! Alle bliver involveret når eleverne skal lave mad til deres familier af knækris fra Folkekirkens Nødhjælp og overskudsmad fra Stop-Spil(d) Lokalt.

Klassens madspildsmiddag med opskrifter af TV-kokken Jesper Vollmer

Læringsforløbet hovedaktivitet er klassens afholdelse af en madspildsmiddag for elevernes familier. Til dette modtager læreren en lærervejledning med forslag til uv-forløb og afvikling af madspilsmiddagen, samt adgang til en bred vifte af filer og film, til brug i undervisningen. Madkassen leveres til skolen dagen før middagen afholdes fra Stop Madspild Lokalt. I kan også booke en intro-lektion på 45 min. med oplæg om Madspild og Klima relateret til projektet via tilmeldingsblanketten på www.skks.dk.

Et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Stop Madspild Lokalt

Kampen mod madspild begynder i køkkenet! Derfor arbejder vi i projektet sammen med Folkekirkens Nødhjælp, der sammen med TV-kokken Jesper Vollmer har lavet et univers med opskrifter, tips og tricks til at stoppe madspild.

Her får eleverne inspiration og vejledning til at sammensætte deres madspildsmenu ved hjælp af kogebogen ”Red Maden”, som de også kan downloade og tage med hjem til brug i familien.

Opskrifterne i kogebogen er venligst doneret af tre dygtige madspildsentusiaster:

  • Jesper Vollmer, Folkekirkens Nødhjælps madspildsambassadør, tidligere kok i Kongehuset, vært på DR-programmet ’Spis og spar’ og foredragsholder af utallige madspildsworkshops
  • Kirsten Skaarup, også kaldet den grønne frk. Jensen, er kendt for sine lækre vegetariske kogebøger med fokus på plantebasserede og klimavenlige retter
  • Johanne Stormoen, Folkekirkens Nødhjælps egen foodblogger med hang til at vafle alt fra ris til havregrød i kampen mod madspild.

“Tøm køleskabet” – Spil kort og lær om madspild!

Under middagen kan I benytte jer af projektets mange forslag til lærerige og sjove aktiviteter, i form af ”samtale-menukort”, madspildsquizzer m.m. Især det nye kortspil ”Tøm Køleskabet” kan anbefales. Her kan I teste hinandens madmod og se, hvor langt I er villige til at gå for at bekæmpe madspild.

Vær med til at gøre en forskel!

Tilmelding

Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. Her kan du tilmelde din klasse under beskrivelsen af hver enkelt undervisningstilbud.

Tilmelding

"*" indicates required fields

Hidden
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.